Wat is haptotherapie?

Haptonomie en haptotherapie
In de haptonomie wordt het lichaam gezien als drager van ons gevoelsleven. Het lichaam vertelt ons hoe we omgaan met onszelf en onze omgeving en welke gevoelens er in ons leven.

Haptotherapie is de therapeutische vorm van haptonomie. Iedereen weet dat gevoelens zoals angst, stress, verdriet en boosheid in het lichaam gevoeld worden. Meestal verdwijnen die gevoelens na verloop van tijd. Soms blijven ze bestaan en kunnen klachten veroorzaken. Haptotherapie maakt mensen bewust van het verband tussen de lichamelijke klachten en de doorgemaakte emoties. De werkwijze van de haptotherapeut is het gesprek, de aanraking en oefeningen. Deze combinatie is het unieke van de haptotherapie. Zo beweegt de haptotherapie zich op het vlak tussen de fysiotherapie en de psychotherapie.

Nadere kennismaking met haptotherapie
Heeft u interesse in haptotherapie? In een eerste consult kunt u nader kennis maken met haptotherapie en de therapeut. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is hiervoor niet nodig. Maak een afspraak bij Haptotherapie Giessenburg via het contactformulier, telefonisch of via e-mail.