Haptotherapie bij oncologie

Van overleven naar beleven
Na de diagnose kanker kan er een zwaar lichamelijk en geestelijk traject ontstaan. Gevoelens van angst, vermoeidheid, pijn en verlies van vertrouwen in het lichaam spelen hierbij een grote rol. In deze situatie komt overleven op de eerste plaats en kan de beleving op de tweede plaats komen.

Om met deze indringende lichamelijke en emotionele indrukken om te gaan, kan de haptotherapie letterlijk een helpende hand bieden. Het affectief aanraken richt zich op lichamelijk lijden en leert de gevoelens die daarmee gepaard gaan, te dragen. Er is aandacht voor het in contact zijn met het hele lichaam en voor het verlies dat is geleden. Haptotherapie kan helpen gevoelens te uiten en te delen. Dit draagt bij aan de verwerking. De ervaring leert dat juist door iets pijnlijks bewust aan te raken, een volgende stap gezet kan worden in het helingsproces.

Nadere kennismaking met haptotherapie
Heeft u zelf of iemand in uw omgeving kanker en heeft u interesse in haptotherapie? Tijdens een eerste consult kunt u nader kennis maken met haptotherapie en de therapeut. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is hiervoor niet nodig. Maak een afspraak bij Haptotherapie Giessenburg via het contactformulier, telefonisch of via e-mail.