Haptotherapie bij zwangerschap

Contact met het kind in de baarmoeder
Zwangerschapsbegeleiding richt zich op het samen beleven van de zwangerschap en het voorbereiden op de bevalling. Contact maken met het kind in de baarmoeder staat centraal in de begeleiding. Het ongeboren kind reageert op elke gevoelsprikkel en daardoor ook op aanraking. Een liefdevolle aanraking kan een gevoel van veiligheid bieden.

Al vóór de geboorte kan zo de basis worden gelegd voor een gevoelsmatige band tussen de ouders en het kindje. Het is een persoonlijke begeleiding voor de zwangere vrouw en haar partner, daardoor is er veel ruimte voor individuele ervaringen en vragen.

Onderdelen van zwangerschapsbegeleiding
De begeleiding begint vanaf ongeveer 20 weken en bestaat in principe uit zes sessies van een uur. Vijf van deze sessies zijn voor de bevalling en één erna samen met het kindje. De begeleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • contact maken met het ongeboren kind
  • verzachten en ruimte maken voor het kind als voorbereiding op de bevalling
  • omgaan met pijn
  • in de zesde sessie is er aandacht voor het dragen van het kind, voor lichamelijke veranderingen in het lijf van de moeder, en voor andere veranderingen in het leven van de ouders

Nadere kennismaking met haptotherapie
Bent u zwanger en heeft u interesse in haptotherapie? Tijdens een eerste consult kunt u, samen met uw partner, nader kennis maken met haptotherapie en de therapeut. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is hiervoor niet nodig. Maak een afspraak bij Haptotherapie Giessenburg via het contactformulier, telefonisch of via e-mail.