Praktijk voor Haptotherapie - Ted Bos en Wiljon Vaandrager

Haptotherapie bij oncologie

Helpende hand

Met de diagnose kanker kom je in een zwaar lichamelijk en geestelijk traject. Je kunt bang zijn, moe, pijn hebben, je vertrouwt je lichaam niet, je laat je gevoel niet toe, je bent bezig met overleven.

Om met deze indringende lichamelijke en emotionele indrukken om te gaan, kan de haptotherapie je letterlijk een helpende hand bieden. Via het affectief aanraken worden wegen gezocht om lichamelijk lijden en gevoelens die daarbij komen te dragen. Er is aandacht voor het in contact zijn met het hele lichaam, in zijn soms nieuwe vorm en voor het verlies dat is geleden. Haptotherapie kan je helpen je gevoelens te uiten en te delen. En dat draagt bij aan de verwerking van wat je beleeft. De ervaring leert dat juist door iets pijnlijks “goed”aan te raken, een volgend stapje gezet kan worden in het helingsproces.

Nadere kennismaking met haptotherapie

Heeft u interesse in haptotherapie, maak dan een afspraak om kennis te maken. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is hiervoor niet nodig. Maak een afspraak bij Haptotherapie Giessenburg via het contactformulier, telefonisch of via e-mail.